22 de români, vânduţi ca SCLAVI în Italia. Traficanţii au fost REŢINUŢI la Milano

Procurorii din Milano au reţinut 14 români de etnie romă, acuzaţi de trafic şi sechestrare de persoane. 22 de persoane, originare din Constanţa, au fost cumpărate de traficanţi şi obligate să cerşească pe străzile din Milano.

05 nov. 2014, 10:01
22 de români, vânduţi ca SCLAVI în Italia. Traficanţii au fost REŢINUŢI la Milano

Totul a început după denunţul uneia dintre victime – un băiat vândut de propriul bunic traficanţilor, pentru doar 500 de euro, şi forţat să cerşească.

„Ancheta a durat peste un an, timp în care am supravegheat suspecţii, am făcut interceptări, telefonice, dar şi video, pentru a documenta aceste fapte extrem de grave”, a declarat procurorul care s-a ocupat de caz.

CITEŞTE ŞI Condamnată la 89 de ANI de ÎNCHISOARE pentru trafic cu femei

Victimele, majoritatea ţigani originari din Constanţa, erau ademenite cu promisiunea unui loc de muncă în peninsulă, şi, implicit, a unei vieţi mai bune. Odată ajunşi la destinaţie însă, cei care se lăsau păcăliţi deveneau sclavi. Erau abuzaţi, chiar mutilaţi şi forţaţi să meargă la cerşit pe străzile din Milano, zilnic – de la 7 dimineaţa, până la 7 seara. Timp în care primeau ca masă o conservă, iar uneori şi o bere. Dacă la sfârşitul zilei nu aduceau şefilor cel puţin 50 de euro, fiecare, erau ameninţaţi sau bătuţi cu bestialitate, cum arată şi imaginile surprinse de poliţie.

În total, 14 români de etnie romă, membri ai reţelei criminale, au fost arestaţi de poliţia milaneză, sub acuzaţii grave – sechestrare de persoane, privare de libertate şi trafic de fiinţe umane.