23 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Teleorman, Constanţa şi Maramureş, într-un dosar de evaziune fiscală

Un număr de 23 de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Constanţa şi Maramureş, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, anunţă Poliţia Capitalei, potrivit News.ro. Prejudiciul total adus bugetului statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 9.000.000 de lei.

07 dec. 2016, 06:17
23 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Teleorman, Constanţa şi Maramureş, într-un dosar de evaziune fiscală

„În această dimineaţă (miercuri, n.r.), poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Constanţa şi  Maramureş , fiind vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor”, transmit reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Potrivit poliţiştilor, există indicii că, în perioada 2012-2013, persoanele vizate au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin intermediul a două societăţi comerciale, având la bază înregistrarea în documentele contabile ale societăţilor beneficiare şi declararea fiscală în numele acestora  a unor achiziţii fictive de valoare crescută de la mai multe societăţi comerciale.

Prin aceste operaţiuni s-ar fi urmărit sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit, precum şi scoaterea nelegală din patrimoniul persoanelor juridice a unor lichidităţi sub aparenţa achitării contravalorii bunurilor „achiziţionate” de la societăţile comerciale declarate ca furnizori.

Prejudiciul total adus bugetului statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 9.000.000 de lei.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de 11 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a se desfăşura la sediul Poliţiei Capitalei, precizează poliţiştii.

Poliţia Capitalei mai arată că acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.