23 de persoane decapitate în Nigeria: „Mulţi dormeau în timpul atacului”

Barbati inarmati suspectati ca ar face parte din gruparea Boko Haram au decapitat 23 de persoane in timpul unui raid in satul Buratai din statul Borno, situat in nord-estul Nigeriei, au declarat sambata localnici si un politician.

29 mart. 2015, 20:29
23 de persoane decapitate în Nigeria: „Mulţi dormeau în timpul atacului”

Numerosi atacatori au invadat satul, la ora 23.00, cand majoritatea locuitorilor dormeau si au incendiat mai multe case, ucigand persoanele care incercau sa fuga. „Barbatii inarmati au macelarit cele 23 de victime ca pe niste vite si le-au decapitat. Au ranit cateva persoane”, a declarat Ibrahim Adamu, un politician local care a reusit sa fuga.

„Au ars o mare parte din sat si ne este teama ca unii locuitori au fost arsi in casele lor pentru ca majoritatea dormeau in momentul atacului”, a adaugat el.

Un paramedic de la un spital guvernamental din orasul invecinat Biu a declarat ca 32 de persoane din Buratai au fost aduse la spital cu rani provocate de gloante si arsuri. „Ranitii au declarat ca multe persoane au fost decapitate de atacatori”, a adaugat paramedicul.

Buratai a fost atacat de Boko Haram si in trecut. In septembrie, rebelii islamisti au lansat un atac asupra satului care a fost respins de militarii mobilizati pentru a pazi casa unui general de armata nigerian din sat. Soldatii au ucis 20 de militanti.

Nu este clar daca atacul de sambata a fost o razbunare pentru pierderile suferite atunci sau daca are legatura cu alegerile generale din Nigeria.