23 de români, ţinuti în SCLAVIE de o bandă de conaţionali, în Irlanda

Şase români, suspectaţi de trafic de persoane, au fost arestaţi după ce poliţia irlandeză a descoperit alţi 23 de cetăţeni români care trăiau în condiţii de sclavie modernă într-o casă din Castletown, în comitatul Meath (nord-est), scrie presa irlandeza.

20 aug. 2016, 14:46
23 de români, ţinuti în SCLAVIE de o bandă de conaţionali, în Irlanda

Romanii au fost eliberati dupa ce unul dintre ei a reusit sa scape din casa si sa alerteze politia, potrivit news.ro. In urma unei perchezitii, politia irlandeza a arestat trei barbati si trei femei, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani. Dupa primele informatii, acestia ar fi tot romani.

Cele 23 de persoane eliberate de politie lucrau pentru o firma locala de gestionare a deseurilor, iar salariile le erau platite inntr-un cont bancar controlat de cei sase.

Toti cei 23 de romani au fost angajati prin intermediul unei agentii de recrutare, iar politia urmeaza sa interogheze personalul de la agentie, pentru a stabili ce stia despre plata si conditiile de trai ale romanilor, potrivit ziarului Irish Independent.

Acesta este varful aisbergului. Credem ca exista sute de persoane in situatii similare in Irlanda, unde au fost adusi de traficanti si exploatati ca scalvi moderni„, a declarat Edel McGinley de la Migrant Rights Centre Ireland, o organizatie cu sediul la Dublin.

Citeşte şi: SCLAVIE în Argeş. Cinci suspecţi beneficiau fără drept de ajutoare sociale