24 de medalii de aur şi argint pentru vinurile româneşti de Budureasca

Vinurile româneşti de Budureasca au obţinut, în acest an, 24 de medalii de aur şi argint, la concursurile internaţionale de profil la care au participat.

25 sept. 2014, 11:37
24 de medalii de aur şi argint pentru vinurile româneşti de Budureasca

Portofoliul Budureasca are 130 de medalii obţinute pentru clasarea pe primele 3 locuri la competiţii renumite de talie mondială.

„Pentru vinul Cabernet Sauvignon sec 2011 din gama Origini am obţinut aur şi în acest an, 2 medalii de aur la competiţiile Mondial de Bruxelles Belgia şi Berlin Wine Trophy Germania. Tot din gama Origini, Tămâioasa Românească demidulce 2011 a fost medaliată cu aur la concursul Internaţional Wine Contest Bucharest. Aur am mai obţinut la Berlin Wine Trophy Germania, pentru Noble 5 sec 2011, un cupaj roşu unic pe piaţa românească, creat din 5 soiuri nobile de struguri şi pentru Tămâioasa Românească sec 2013 Budureasca Premium, iar la Internaţional Wine Contest Bucharest, Shiraz sec 2012 – Budureasca Premium şi Merlot sec 2013 – Budureasca Standard au obţinut medalii de aur”, se arată într-un comunicat de presă.

Vinurile Budureasca au primit, totodată, şi 17 medalii de argint.

Potrivit directorului executiv Budureasca, Olga Miloiu, aceste medalii consolidează poziţia obţinută de companie pe piaţă într-un timp relativ scurt de la fondare.

„Este un palmares remarcabil pentru Budureasca ce consolidează poziţia obţinută de compania noastră pe piaţă într-un timp relativ scurt de la fondare şi în acelaşi timp reconfirmă calitatea vinurilor noastre inclusiv pe pieţele externe. Totodată, această amplă certificare internaţională constituie un avantaj competitiv strategic în decizia de achiziţie a produsului atât pe plan local cât şi pe plan extern” a declarat Olga Miloiu.

Brandul Budureasca a fost creat in anul 2009. Viile Budureasca se intind pe o suprafata de 300 hectare situate la o altitudine cuprinsa intre 175 – 400 m, in inima renumitei podgorii Dealu Mare si in imediata apropiere a rezervatiei arheologice cu acelasi nume. Traseele Vaii Budureasca cuprind 31 de situri arheologice care fac dovada celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia.