25 de ani de relaţii diplomatice: Dodon şi Putin au făcut schimb de mesaje

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său moldovean Igor Dodon au făcut, joi, schimb de mesaje cu ocazia marcării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Federația Rusă și Republica Moldova, potrivit TASS și Politics.md.

06 apr. 2017, 10:42
25 de ani de relaţii diplomatice: Dodon şi Putin au făcut schimb de mesaje

„În ultimul sfert de secol, relațiile moldo-ruse au trecut prin diferite perioade. Este îmbucurător faptul că, pe baza bunelor tradiții de prietenie și respect reciproc care leagă popoarele noastre, am reușit să păstrăm un potențial pozitiv de cooperare. O dovadă concludentă în acest sens sunt cele peste 80 de acorduri bilaterale semnate până acum în diferite domenii”, a subliniat Putin în mesajul său postat pe site-ul oficial al Kremlinului.

„Sunt sigur că tendința profilată recent de intensificare a dialogului politic moldo-rus va permite creșterea semnificativă a volumului de cooperare bilaterală în toate domeniile, iar, în viitor, să ajungem la un nou nivel al parteneriatului strategic, ale cărui principii au fost stabilite în Tratatul de prietenie și cooperare în 2001′, a spus președintele rus.

Vladimir Putin a adăugat că aceasta corespunde deplin intereselor popoarelor din Rusia și Republica Moldova și este în concordanță cu consolidarea stabilității și securității regionale. Igor Dodon anunțase anterior elaborarea unui nou acord de parteneriat strategic cu Rusia. Președintele Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare lui Vladimir Putin cu prilejul împlinirii a 25 de ani de relații diplomatice moldo-ruse, informează Politics.md.

„Țin să remarc dinamica pozitivă a raporturile moldo-ruse pe parcursul acestei perioade, dar și sprijinul reciproc în subiecte de importanță majoră ale activității comune, ceea ce inspiră încredere în perspectivele de diversificare în continuare a dialogului pe multiple planuri dintre Republica Moldova și Rusia, în beneficiul țărilor și popoarelor noastre”, a menționat Dodon în mesajul său.

În același text, președintele moldovean a evidențiat rolul „extrem de important” al Federației Ruse în procesul de reglementare a problemei transnistrene.