25 de oameni, spitalizaţi după ce au mâncat carne de porc infestată cu Trichinella

25 de oameni din Satu Mare au ajuns la spital după o petrecere. Toţi au mâncat dintr-un porc infestat cu Trichinella spiralis. 

RomaniaTV.net
09 feb. 2018, 12:02
25 de oameni, spitalizaţi după ce au mâncat carne de porc infestată cu Trichinella

25 de persoane din localitatea satmareana Batarci au avut nevoie de ingrijiri medicale şi au fost internate la Boli Infecţioase dupa ce au consumat carne de porc fara sa se efectueze destul de depistare a trichinelozei.

Din câte se pare, aceştia au sacrificat doi porci în luna decembrie a anului 2017. În urma urma anchetelor efectuate și a recoltării de probe de carne de către inspectori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare s-a depistat că aceştia sunt infestaţi cu Trichineloză, iar cantitatea de 287 de kg de carne a fost confiscată.

„Cele doua familii, compuse din 25 de consumatori, au avut si vor avea nevoie de ingrijiri medicale de specialitate, datorata faptului ca au consumat carne de porc neexaminata in directia depistarii trichinelozei. In urma anchetelor efectuate si a recoltarii de probe de carne de catre inspectori din cadrul DSVSA Satu Mare s-a diagnosticat trichineloza. Carnea si preparatele din carne, in cantitate de 287 kg, in valoare de 3.731 lei depistate la domiciliul proprietarilor, au fost puse sub sechestru / retinere oficiala, denaturate, confiscate si dirijate spre incinerare intr-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizata sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor in acest scop”, potrivit unui comunicat al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.