250 de kilograme de resturi animale, descoperite pe un câmp din Satu Mare

Aproximativ 250 de kg de resturi provenite de la mai multe animale au fost descoperite la marginea municipiului Satu Mare, Poliţia şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare demarând o anchetă.

11 feb. 2014, 13:19
250 de kilograme de resturi animale, descoperite pe un câmp din Satu Mare

Am fost sesizaţi că pe drumul Lazuri – Dorolţ, pe teritoriul extravilan al municipiului Satu Mare, ar exista cadavre de animale de vulpi şi bovine, am găsit piei, o carcasă provenită de la un mistreţ. Au fost cam 200 – 250 kg pe piese. Am luat măsura de a fi ridicate aceste cadavre, le-am pus în saci, le-am sigilat, depozitat într-un loc sigur, urmând ca azi să fie ridicate pentru a fi incinerate„, a declarat viceprimarul Radu Roca, potrivit Agerpres.

Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Domuţa, a precizat că, în data 13 ianuarie, în aceeaşi zonă, au mai fost descoperite şase cadavre de viţei, şase de vulpe, un cap de căprioară, una de bovină şi un cadavru de porc. În total s-au ridicat în jur de 500 de kg, dar persoana responsabilă pentru depozitarea acestora în locul respectiv nu a fost încă identificat deoarece animalele nu erau crotaliate.

Potrivit acestora, este în desfăşurare şi o anchetă a Poliţiei, neputând fi furnizate prea multe informaţii.

Citeşte şi: DESCOPERIRE MACABRĂ. O femeie dispărută de o lună, găsită TRANŞATĂ lângă o cale ferată