28 de ani de la moartea lui Arsenie Boca. Mii de pelerini, la căpătâiul părintelui VIDEO

Marţi se împlinesc 28 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, iar mii de pelerini sunt aşteptaţi la Prislop unde va avea loc o slujbă de pomenire şi un parastas, informează România TV.

28 nov. 2017, 15:18
28 de ani de la moartea lui Arsenie Boca. Mii de pelerini, la căpătâiul părintelui VIDEO

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Prislop unde se comemorează 28 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca. Considerat ca fiind Sfântul Ardealului, mormântul duhovnicului a devenit loc de pelerinaj pentru credincioşii convinşi că părintele Arsenie Boca face minuni pentru cei care se roagă la el.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă faci amor în Postul Crăciunului. Părintele Arsenie Boca: România va fi înconjurată de flăcări

Între timp o comisie de specializare verifică şi analizează din punct de vedere ştiinţific şi teologic întreaga activitate şi viaţa lui Arsenie Boca, dar şi scrierile părintelui în vederea canonizării. Comisia a fost întemeiată în aprilie 2016 şi este condusă chiar de Mitropolitul Ardealului. Sfântul Sinod va avea însă ultimul cuvânt.

Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia, la vârsta de 79 de ani. Ultima lui dorinţă a fost să fie înmormântat la Mănăstirea Prislop.

Citeşte şi Ultimele minuni ale lui Arsenie Boca. „Am văzut foarte clar cum Părintele Arsenie a…”