28 de migranţi ilegali irakieni, prinşi de Garda de Coastă în Constanţa

Polițiștii Gărzii de Coastă au interceptat, joi seara, un grup de 28 de irakieni, între care nouă minori, care încercau să intre ilegal din Bulgaria, pe jos, printr-o zonă împădurită, la aproximativ 75 de kilometri sud-vest de Constanța.

09 dec. 2016, 08:35

Polițiștii de la Garda de Coastă – Sectorul Negru Vodă au reținut joi seară un grup de 28 de migranţi ilegali care încercau să intre pe jos din Bulgaria în România, în apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, într-o zonă împădurită, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

„În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetățeni irakieni, 19 adulți cu vârste cuprinse între 18 și 41 de ani și 9 minori, cel mai tânăr având vârsta de 1 an, și intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă. 

Potrivit sursei citate, la finalizarea verificărilor specifice vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului bilateral, în vederea predării cetățenilor irakieni către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.