3 lucruri care te ajută să ai o relaţie fericită

Exista o idee gresita a societatii moderne potrivit careia cuplurile fericite nu se cearta niciodata. Insa conflictul este o parte obisnuita a unei relatii reusite. Este o conditie esentiala pentru ca relatia sa se poata schimba, creste si deveni mai elastica.

RomaniaTV.net
27 sept. 2017, 20:18
3 lucruri care te ajută să ai o relaţie fericită

Unul ori ambii parteneri isi pot reprima dorintele ori emotiile pentru a mentine status quo-ul relatiei. Asta inseamna ca desi poti fi enervat ori suparat de ceva legat de relatie alegi sa-ti inabusi sentimentele. Insa atunci cand procedezi astfel, inevitabil, vor aparea probleme in alta parte. S-ar putea sa incepi sa bei, sa-ti pierzi noptile in diverse locuri ori sa iti gasesti un confident caruia sa i te plangi in legatura cu ceea ce nu-ti place.

In locul unei conversatii oneste alegi comportamentul pasiv agresiv. Si cel mai rau lucru legat de acest tip de comportament este faptul ca poate fi greu de descifrat. Adica, simti ca esti privit cu o anumita negativitate, iti dai seama ca exista un resentiment in toate interactiunile voastre insa iti este greu sa identifici ce anume se intampla.

Indiferent ca este tinta ori instigatorul unui comportamnet pasiv agresiv acest lucru poate avea ca efect pierderea increderii, ori aparitia fricii in relatia voastra ceea ce va avea ca rezultat aparitia distantei emotionale intre parteneri. Asadar, daca este incapabil sa-ti exprimi emotiile si sentimentele intr-o modalitate onesta si deschisa, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o relatie fericita. Cum ar trebui sa arate un conflict sanatos:

Asuma-ti responsabilitatea pentru sentimentele tale

Cei mai multi dintre oameni (in special femeile) au fost invatati sa-si ascunda adevaratele sentimente si sa ramana politicosi. Li s-a spus sa zambeasca si sa para fericiti pentru a evita scandalul astfel incat toata lumea sa fie fericita. Ceea ce inseamna ca pentru multe persoane poate fi o adevarata provocare sa-si exprime sentimentele reale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.