3 reţete de măşti faciale cu unt

Untul nesărat este sursă importantă de acizi grași esențiali și vitamine, care mențin pielea sănătoasă și strălucitoare. Untul poate fi inclus în rețetele tale de măști faciale pentru că are nenumărate beneficii, ele putând fi utilizate pe toate tipurile de piele. Iată trei rețete de măști pentru față pe bază de unt.

26 apr. 2018, 08:39
3 reţete de măşti faciale cu unt

Mască facială cu unt și banană, pentru strălucire

Ai nevoie de:

–    1 banană
–    1 lingură de unt nesărat

Mod de preparare și de aplicare:

Pune într-un bol banana, pe care o pisezi cu o furculiță. Adaugă untul (solid sau topit) și amestecă-le cu o lingură. Spală-te bine pe față și șterge-te, apoi aplică pasta obținută. Las-o să acționeze 10 minute. Clătește la final cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă sau lapte.

Mască facială cu unt și apă de trandafiri, pentru exfoliere

Ai nevoie de:

–    1 lingură de unt nesărat
–    1 lingură de apă de trandafiri

Mod de preparare și de aplicare:

Pune într-un bol cele două ingrediente și amestecă-le bine până obții o pastă omogenă. Aplică masca pe față, masând pielea prin mișcări circulare, blânde. Las-o să acționeze aproximativ 30 de minute. Clătește cu apă călduță.

Mască facială cu unt și castravete, pentru pielea sensibilă și care se înroșește

Ai nevoie de:

–    ½ de castravete verde
–    2 linguri de suc de castravete
–    1 lingură de unt nesărat

Mod de preparare și de aplicare

Spală și curăță castravetele de coajă. Taie jumătate din el și feliază, apoi pisează-l până obții o pastă. Cealaltă jumătate o dai prin răzătoare pentru a obține sucul. Pune într-un bol pasta de castravete, sucul de castravete și untul nesărat. Amestecă-le pe toate cu o lingură. Aplică masca pe față și las-o să acționeze cel mult 10 minute. Clătește cu apă călduță. 

Repetă tratamentele naturale o dată la două săptămâni, după care aplică o cremă hidratantă.

Iată ce mască întinerește tenul!