39 de ostatici indieni au fost ucişi de ISIS la Mosul. Ministrul de externe al Indiei le-a confirmat identitatea

Corpurile a 39 de indieni, care au fost răpiți în 2014, au fost identificate după analizele probelor ADN, a afirmat marţi ministrul de externe al Indiei.

20 mart. 2018, 10:07
39 de ostatici indieni au fost ucişi de ISIS la Mosul. Ministrul de externe al Indiei le-a confirmat identitatea

Cei 39 de indieni lucrau ca muncitori în oraşul irakian Mosul, a spus şeful diplomaţiei indiene, Sushma Swaraj. El a spus că Guvernul a primit confirmarea că ADN-ul a 38 de cadavre găsite într-un mormânt comun se potriveşte cu cel al indienilor dispăruți. Cel de-al 39-lea corp exhumat din mormânt a avut o potrivire a ADN-ului de 70%, a mai afirmat demnitarul indian.

Mormântul a fost găsit după ce în urma luptelor cu trupele guvernamentale indiene ISIS a fost nevoită să părăsească oraşul Mosul.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Indiei spunea în iunie 2014 că 40 de muncitori indieni ai companiei Tariq Nur Al Huda au fost răpiți la Mosul, atunci când ISIS a capturat oraşul. Unul dintre cei răpiţi a reuşit însă să evadeze, astfel că în captivitate au rămas cei 39 de colegi ai săi, despre care nu s-a mai ştiut nimic până la anunţul de marţi.