39 de români vor să candideze la alegerile locale din Italia

Un număr de 39 de cetăţeni români rezidenţi în Italia au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
16 mai 2018, 13:45
39 de români vor să candideze la alegerile locale din Italia

Adeverinţele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale, se arată într-un comunicat al AEP.

Din cei 39 de potenţiali candidaţi români la alegerile locale din Italia, 31 sunt femei şi 8 sunt bărbaţi.

„În data de 10 iunie, locuitorii din peste 63 de localităţi dintre cele 1.197 din Regiunea Piemont îşi vor alege primarii şi consilierii. Alături de cetăţenii italieni, la alegerile locale votează şi românii înscrişi pe listele electorale suplimentare. Potrivit statisticilor publicate de site-ul http://www.torinointernational.com, în provincia Torino sunt peste o sută de mii de români care, în calitate de cetăţeni comunitari, au drept de vot la alegerile locale din Italia, ca şi în orice altă ţară membră UE”, se precizează în comunicatul AEP.