4.500 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că s-au depus până în prezent 4.500 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, fiind făcute plăţile pentru aproximativ trei mii de solicitanţi. În cursul acestei luni, toţi solicitanţii eligibili urmează să primească stimulentul financiar pentru constituirea familiilor.

10 oct. 2017, 08:42
4.500 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bucureşti şi Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, continuă programele de acordare a stimulentelor financiare.

„Este de datoria noastră, ca autoritate locală, să îi ajutăm pe bucureşteni, atât pe cei tineri, la început de drum, cât şi pe cei din categoriile vulnerabile. Prin acordarea de stimulente financiare tinerilor căsătoriţi, nou-născuţilor, copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi ne-am propus să contribuim la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor acestui oraş şi să fim cât mai aproape de bucureşteni, de viaţă lor de zi cu zi”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Potrivit acesteia, în aproape trei luni, au fost depuse 4.500 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, 5.524 de dosare complete pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou născuţi, fiind făcute plăti în valoare de aproape 9 milioane de lei şi 3.761 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru copiii cu dizabilităţi.

Cererile pentru stimulentul privind integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap vor putea fi depuse începând cu data de 11 noiembrie.

În ceea ce priveşte acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, s-a efectuat plata pentru aproximativ 3.000 de dosare eligibile.

„Facem precizarea că în cursul acestei luni toţi solicitanţii eligibili urmează să primească stimulentul financiar pentru constituirea familiilor”, anunţă reprezentanţii PMB, potrivit nesw.ro.

De asemenea, au fost depuse dosare pentru acordarea stimulentelor pentru nou născuţi, respectiv 2.819 băieţi şi 2.702 fete, cei mai mulţi copii fiind născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Filantropia” (785), Spitalul Băneasa Regina Maria (655), Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” (587) sau Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (463).

Potrivit dosarelor depuse, 4.976 de familii au domiciliul stabil în Bucureşti, în timp ce 548 locuiesc în Capitală cu viza de flotant.

Cei mai mulţi copii s-au născut în Sectorul 6, respectiv 1.104 şi cei mai puţini, respectiv 669, în Sectorul 1.

Dosarele pentru obţinerea stimulentelor pentru nou născuţi se depun la ghişeele din strada Ştefan Cel Mare, precum şi la cele din stradă Foişorului.

Pentru acordarea stimulentelor financiare pentru copiii cu dizabilităţi, depunerea dosarelor a început în data de 1 august 2017.

Până în prezent, au fost depuse, atât online, cât şi la ghişee 3.761 de dosare complete, fiind făcute plăti în valoare de 1.750.000 lei.

Depunerea dosarelor pentru obţinerea stimulentului pentru copiii cu dizabilităţi se face atât online, pe pagina www.dgas.ro, dar şi la ghişeele din Aleea Turnu Măgurele.