4 alimente bogate în proteine. Ajută pentru un corp de invidiat pe plajă

Dacă obișnuiești să mergi la sală, probabil că ți se spune să consumi mai multe proteine, deoarece ele sunt necesare pentru dezvoltarea musculară. Dacă credeai că doar carnea roșie conține proteine, iată ce alte alimente le mai conțin!

01 aug. 2017, 08:53
4 alimente bogate în proteine. Ajută pentru un corp de invidiat pe plajă

Ce sunt proteinele?

Proteinele sunt o serie de molecule formate din aminoacizi, care sunt îmbinate prin legături peptidice. Fiecare proteină conține minerale precum: azot, oxigen, carbon, hidrogen și fosfor. Prezența lor în organism le explică importanța – proteina se găsește în majoritatea celulelor. În esență, acestea participă activ la procesele biologice.

Funcția proteinelor

Având în vedere că proteine sunt implicate în majoritatea activităților organismului, ele joacă un rol esențial în dezvoltarea organismului și ajută la transportul oxigenului prin alimentarea cu sânge. În plus, proteinele sunt o componentă fundamentală a enzimelor, a unor hormoni și chiar a anticorpilor, care sunt responsabili de apărarea organismului de agenții externi.
Alimentele care conțin sursă bogată de proteine sunt:

Nucile

Multe dintre beneficiile nucilor se datorează conținutului ridicat de proteine. În timp ce fiecare tip de nucă conține cantități diferite de proteine, ele conțin aproximativ 17 grame de proteine în fiecare porție de 100 de grame. Recomandate consumului mai sunt și: caju, migdalele, fisticul, alunele. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este esențial să le consumi.

Anghinarea

Această legumă este cunoscută nu numai pentru proprietățile sale nutriționale, ci și pentru cantitatea mare de proteine. Anghinarea se evidențiază pentru efectele pozitive pe care le are asupra sistemului digestiv și pierderii în greutate. O porție de 100 de grame conține 3,3 grame de proteine. Anghinarea este una dintre cele mai bune opțiuni pentru persoanele care practică sport. 

Broccoli

Broccoli crud are aproximativ 11 grame de proteine la fiecare 100 de grame. De aceea mulți specialiști compară broccoli cu o porție de carne roșie. Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le are, include leguma în alimentația ta!

Pește

Peștele nu poate lipsi de pe nicio listă cu alimente sănătoase. El conține cantități mari de acizi grași Omega-3, dar este și sursă bogată de proteine. Se estimează că o porție de 85 de grame de peşte oferă aproximativ 27 de grame de proteine. 

Leguminoase care conțin proteine din belșug