4 alimente care te vor ajuta să respiri mai bine

Ceea ce mâncăm influențează sănătatea plămânilor. Astfel, anumite alimente pot ușura simptomele neplăcute ale astmului și altor afecțiuni respiratorii. Consumă-le dacă suferi de aceste probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
20 ian. 2017, 14:30
4 alimente care te vor ajuta să respiri mai bine

Mere

Dacă ți se pare că micuțul tău are respirația șuierătoare, roagă-l să bea un pahar de suc de mere. Un studiu britanic arată că micuții care beau suc de mere o dată pe zi își rezolvă problemele respiratorii, comparativ cu prichindeii care consumă suc de mere mai rar.

Un alt studiu arată că femeile care au mâncat mere în mod regulat în timpul sarcinii au mai puține șanse ca micuții lor să sufere de astm sau de respirație șuierătoare. Merele sunt bogate în flavonoide, care sunt cunoscute pentru reducerea inflamației în pasajele nazale, o trăsătură comună în astm și respirație șuierătoare.

Ulei de măsline

Grăsimile mono și polinesaturate care se găsesc în uleiul de măsline, de floarea-soarelui sau de rapiță sunt foarte bune, nu doar pentru piele, păr și inimă, ci, ele joacă un rol important în sănătatea plămânilor. Mai mult, uleiul de măsline poate ajuta la combaterea riscurilor de sănătate asociate cu poluarea aerului, cum sunt creșterea tensiunii arteriale și a vaselor de sange, factori care pot reduce alimentarea cu oxigen, face inima să pompeze sânge prea repede și îngreunând respirația.

Citeşte şi  5 exercitii antice de respiraţie profundă. Te vor relaxa instantaneu

Cafea

Cafeina poate acționa ca un bronhodilatator, care eliberează căile respiratorii. O trecere în revistă a mai multor studii arată că acest stimulent natural ar putea îmbunătăți funcția pulmonară până la patru ore. Cafeina este un bronhodilatator ușor; cu toate acestea, nu se compară cu un inhalator. Chiar dacă o ceașcă de cafea consumată dimineața îmbunătățește respirația, efectele nu sunt de lungă durată, ceea ce înseamnă că este mai sigur să ai întotdeauna inhalatorul la-ndemnă, dacă suferi de astm.

Somon

Acizii grași Omega-3 care se găsesc în pește, cum este somonul, sunt antioxidanți puternici care ajută la reducerea inflamației în plămâni și pot combate, de asemenea, bacteriile. Cercetătorii de la Universitatea din Rochester au pus mai mulți soareci să inhaleze un derivat al acizilor grași Omega-3 și au descoperit că aceștia pot ajuta la reducerea inflamației și lupta împotriva unei infecții bacteriene întâlnite la persoanele care suferă de boli pulmonare.

Remediu tradițional pentru astm, bronșită, tuse și boli de plămâni