4 ceaiuri naturale care combat stresul

Stresul se află pe primul loc în topul factorilor care provoacă neliniște și nervozitate, dar natura ne oferă remedii și pentru această problemă. Există câteva plante medicinale care pot fi folosite sub formă de ceai pentru a induce starea de relaxare, și anume:

19 mart. 2018, 09:45
4 ceaiuri naturale care combat stresul

Floarea pasiunii

Această plantă cu aspect exotic este mama sedativelor pe bază de plante și s-a dovedit a fi foarte eficientă în inducerea calmului. Floarea pasiunii este un remediu popular pentru insomnii, așa că dacă suferi de insomnie sau ești stresată/agitată, bea seara o ceașcă de ceai.

Mușețelul

Mușețelul are un miros ușor și un gust plăcut, care este folosit în scop medicinal. Acest ceai este folosit, de obicei, pentru a combate problemele digestive datorită proprietăților sedative pe care le conține. Una dintre cele mai frecvente utilizări este de a calma iritațiile interne și externe. Poate fi ingerat în mai multe forme, ceea ce îl face o alegere extrem de versatilă și populară. Este, de asemenea, utilizat local și este un ingredient comun în multe produse de frumusețe și creme medicale. Recomandat este să se bea ceai de mușețel seara, înainte de culcare.

Roinița

Roinița emite un miros de lămâie și produce flori colorate de un galben palid. Proprietățile sedative sunt excelente pentru ameliorarea stresului, dar nu ar trebui să fie utilizată de către persoanele care suferă de hipotiroidism, deoarece este de fapt folosit ca tratament pentru hipertiroidism. Mai multe proprietăți includ ajutor digestiv, antidepresiv și anti-anxietate. Bea o ceașcă de ceai de roiniță în fiecare zi.

Lavanda

Planta are un efect calmant asupra creierului, fiind un must-have pentru persoanele care suferă de anxietate, depresie, insomnie și agitație. Este, de asemenea, minunată pentru persoanele care au hipertensiune, deoarece scade tensiunea arterială încurajând în același timp circulația sănătoasă. O altă utilizare obișnuită pentru levănțică este aceea de a vindeca arsuri minore sau mușcături de insecte. De asemenea, oferă ameliorarea durerii și conține proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care poți bea ceai de lavandă când ești stresată.

Vorbește cu medicul înainte de a bea unul dintre aceste ceaiuri, mai ales dacă ești însărcinată sau ești sub un tratament medicamentos. 

Cele mai bune ceaiuri diuretice