4 morţi şi 14 răniţi în urma unui atentat într-o piaţă din oraşul Khost, Afganistan

Patru persoane au fost ucise și alte 14 rănite duminică, la prânz, într-un atac asupra unei piețe muzicale din Khost, o capitală provincială instabilă din sud-estul Afganistanului, au declarat oficiali locali, potrivit Agerpres, care preia AFP.

RomaniaTV.net
17 sept. 2017, 11:26
4 morţi şi 14 răniţi în urma unui atentat într-o piaţă din oraşul Khost, Afganistan

„Un dispozitiv declanșat de la distanță prin intermediul unui telefon mobil a omorât patru persoane și a rănit alte 14 într-o piață”, a declarat Faizullah Khairat, șeful poliției din Khost, capitala provinciei omonime.

Șeful Departamentului pentru Sănătate din Khost, Habib Shah Ansari, a confirmat bilanțul de „patru morți și mai mult de 12 răniți, care au fost trimiși la spitale.

Explozia s-a produs spre orele prânzului (07:30 GMT), când oamenii se grăbeau la piață pentru a cumpăra muzică și casete video pentru a le descărca pe telefoanele mobile.

Atentatul nu a fost revendicat, dar talibanii sunt foarte prezenți în aceasta regiune de graniță, care se învecinează cu zonele tribale din Pakistan, ce scapă controlului guvernului central din Islamabad.

Insurgenții islamiști au vizat în trecut piețe și magazine de muzică și casete video, pe care le-au interzis, la fel ca pe orice altă formă de distracție, pe când se aflau la putere la Kabul (1996-2001).