4 reguli pentru un somn odihnitor

Esti mereu obosita, ai insomnii de care nu poti scapa sau te trezesti de multe ori in timpul noptii? Pentru toate acestea, exista mici trucuri care te vor face sa dormi, din nou, ca un bebelus.

12 ian. 2015, 16:12
4 reguli pentru un somn odihnitor

Regleaza-ti temperatura corpului

Contrar aparentelor, in dormitor nu trebuie sa fie prea cald, deoarece nu te vei mai odihni. Studiile arata ca temperatura optima pentru un somn linistit este de 18 °C, asa ca, inainte sa te bagi in pat, asigura-te ca termometrul din camera nu iti arata nici mai mult, nici mai putin, si ca temperatura va ramane constanta intreaga noapte.

Renunta la cafea dupa pranz

Cel mai simplu sfat cand vine vorba de problemele somnului este sa reduci cofeina din meniul zilnic. Cu alte cuvinte, sa te rezumi la cafeaua de dimineata. Iar daca simti ca te cuprinde oboseala in jurul pranzului, consuma fructe bogate in vitamina C.

Creeaza-ti un program de somn

Da, rutina poate parea ingrozitoare. insa, pentru un somn bun, ea este esentiala. incearca, macar pentru o saptamana, sa mergi la culcare si sa te trezesti la ore fixe, iar somnul tau va fi mult mai lin. si nu uita ca orele pierdute de somn, in timpul saptamanii, nu pot fi recuperate cu leneveala din weekend!

Nu te lasa sedusa de pastile

Chiar daca multe pastile iti promit un somn bun si odihnitor, nu ar trebui sa recurgi la ele decat daca ai probleme grave de somn si iti sunt recomandate de medic. Pentru ca un astfel de tratament iti poate deregla si mai mult ritmul si iti poate cauza probleme grave de sanatate.