4 semne alarmante ale infarctului pe care trebuie să le cunoşti

Din nefericire, aproximativ 25% dintre persoanele care suferă un infarct, nu observă niciun semn premergător al acestuia.

21 mart. 2017, 15:05
4 semne alarmante ale infarctului pe care trebuie să le cunoşti

Dr. Chauncey Crandall, unul dintre cei mai renumiți medici cardiologi din Statele Unite, a încercat ani la rândul să descopere metode de prevenție ale infarctului și, în cele din urmă, a ajuns la concluzia că există anumite semne care ne pot prevesti un potențial atac de cord, scrie secretele.com.

Citeşte şi Infarctul „silenţios” se manifestă ca o simplă răceală, dar poate distruge inima definitiv

INFLAMAŢII

Majoritatea oamenilor sunt de părere că inflamațiile la nivelul membrelor se datorează statului prelungit pe scaun sau în picioare, însă nu este adevărat. Aceste inflamații pot fi un semn premergător infarctului. Se pare că persoanele care au suferit un infarct, ajunseseră să se îngrașe chiar și 5 kilograme într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Anxietatea

Foarte mulți supraviețuitori ai infarctului, relatează că au ajuns să sufere atacuri de panică, cu puțin timp înainte să facă infarctul. Dacă experimentezi des atacuri de panică, îți recomand să mergi de urgență la medic!

Dureri în anumite părți ale corpului

Majoritatea pacienților menționează faptul că durerea pornește din piept și se continuă la celelalte părți ale corpului, precum umeri, gât, spate sau abdomen. Ai mare grijă, uneori durerea poate radia și astfel nu apare prima oară în piept, nu te lăsa păcălit!

Citeşte şi Ce semnale trimite organismul când tensiunea e prea mare sau prea mică

Tuse

Tusea este poate cel mai des întâlnit simptom premergător infarctului. Acesta este rezultatul depunerilor de lichid în zona pulmonară. Ai mare grijă la cauza apariției tusei!

Iată și alte semne ale apariției infarctului, pe lângă cele menționate mai sus:

– Discomfort în zona pieptului

– Incapacitatea de a respira

– Transpirație rece

– Greață

– Amețeală

Nu ignora aceste simptome, dacă ele durează mai mult de 10 minute, sună imediat la salvare! Poți de asemenea să iei o aspirină, dacă nu ești alergic, până când ambulanța ajunge la tine.