4 sfaturi salvatoare pentru a învăţa copiii bunele maniere

Nu e părinte care să nu vrea să-şi înveţe copiii despre bunele maniere. Un copil care cunoşte regulile de bune maniere este privit altfel în societate, iar părinţii îşi merită, cu prisosinţă, laudele.

RomaniaTV.net
23 nov. 2016, 09:25
4 sfaturi salvatoare pentru a învăţa copiii bunele maniere

1. Lauda si faptele marunte

Se intampla deseori ca parintii sa scape din vedere lucruri marunte si sa acorde o importanta mai mare unor aspecte pe care le considera la momentul respectiv mult mai importante.

Insa, pentru a-i face pe copii sa respecte bunele maniere, trebuie sa lauzi si faptele marunte: a mancat in liniste, acasa sau la restaurant, a tinut usa pentru o persoana in varsta, a citit in liniste meniul de la restaurant etc. Fiecare fapta buna laudata il va determina pe copil sa mai faca si altele.

Citeşte şi  Tabelul acesta îţi arată când e cel mai bine să-ţi culci copilul

2. Cere-le parerea

Atunci cand discuti cu copiii despre bunele maniere este foarte bine daca ii implici sipe ei in scenariu. De exemplu, spui o poveste in care personajul principal nu respecta bunele maniere si apoi ii intrebi pe copii ce parere au. Ii poti intreba ce este gresit in poveste si cum ar trebui indreptate lucrurile. Atunci cand sunt implicati si li se cere si lor parererea, copiii sunt mult mai receptivi la informatiile primite.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO