4 sporturi de iarnă, bune pentru sănătate

Iarna este sezonul ideal pentru a încerca un nou sport, care să te mențină în formă și, mai mult decât atât, care să-ți aducă multe beneficii. Avantajul major al desfășurării unor activități fizice iarna se datorează zăpezii, deoarece efortul este mai mare. Rezultatul? Se întărește tot sistemul cardiovascular.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 13:52
4 sporturi de iarnă, bune pentru sănătate

Patinajul

Patinajul este considerat a fi un sport care implică o varietate de exerciții și mișcări, toate contribuind la coordonarea, îmbunătățirea echilibrului și flexibilității și, în același timp, la creșterea rezistenței corpului. Patinajul este, de asemenea, o modalitate de a te elibera de stres și de a-ți recăpăta echilibrul emoțional. Mai mult decât atât, acest sport prezintă aceleași avantaje ca și alergatul, deoarece întărește și modelează mușchii corpului și ajută la arderea caloriilor.

Schiatul

Schiatul este unul dintre puținele sporturi de iarnă care implică activitatea tuturor mușchilor corpului. Acest sport asigură dezvoltarea armonioasă a mușchilor abdominali și a picioarelor, menținând alimentarea cu oxigen și cu nutrimenți. În funcție de nivelul de intensitate și de greutatea corporală a fiecăruia, pe parcursul a 6 ore de schiat, organismul poate arde până la 3.000 de calorii și pierde până la 5 kg într-o săptămână. Pe lângă toate acestea, se întărește imunitatea și se îmbunătățește starea de spirit.

Citeşte şi  Ce sporturi de iarnă sunt potrivite pentru copii

Snowboardingul

Este un sport intens, care necesită schimbări rapide de direcție, contribuind la menținerea flexibilității și a echilibrului. Snowboardingul este mai ușor de învățat decât schiatul, întărește mușchii abdominali și o oră de distracție pe pârtie te ajută să arzi 450 de calorii.Practicarea acestui sport s-a dovedit a avea multe beneficii cardiovasculare. Un atu major este reducerea anxietății. Astfel, organismul eliberează endorfine, substanțe produse de creier, responsabile de fericirea unei persoane, menținând sănătatea mintală și reducând stresul.

Joggingul

Nu este neapărat un sport de iarnă, dar practicat pe zăpadă, duce la o ardere intensă de calorii, aproximativ 100 de calorii pe kilometru. Oamenii de știință spun că un program regulat de alergat poate crește speranța de viață cu șase ani pentru bărbați și cinci ani pentru femei.

Ce sport te ajută să slăbești, în funcție de zodie