400 kg de peşte braconat şi sute de unelte de pescuit, confiscate de Poliţie în Delta Dunării

Peste 400 de kilograme de peşte fără documente legale, aproape trei sute de unelte de pescuit şi şase ambarcaţiuni au fost ridicate de poliţişti în ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului piscicol, în Delta Dunării şi Marea Neagră.

RomaniaTV.net
29 apr. 2018, 08:52
400 kg de peşte braconat şi sute de unelte de pescuit, confiscate de Poliţie în Delta Dunării

În perioada 23 – 27 aprilie, poliţiştii au organizat acţiuni în Delta Dunării şi Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol, fiind constatate nouă infracţiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 12 persoane. De asemenea, Poliţia a dat zece amenzi în valoare totală de 2.500 de lei şi a confiscat peste 400 de kilograme de peşte proaspăt, fără documente legale de provenienţă. Totodată, au fost ridicate 279 de unelte de pescuit şi şase ambarcaţiuni.

Astfel, poliţiştii au identificat nouă bărbaţi din Tulcea care pescuiau cu ambarcaţiuni motorizate, pe timp de noapte, pe fluviul Dunărea, pe braţele Tulcea, Sulina şi Sfântu Gheorghe, fără a avea premise, autorizaţii sau licenţe de pescuit. La momentul depistării, ei aveau capturată cantitatea de 132 de kilograme de peşte.