5 alimente care previn cancerul de sân

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că până în anul 2020 numărul cazurilor de cancer de sân va crește, iar una din opt femei ar putea face boala. Cu un stil de viață sănătos, riscul dezvoltării bolii poate fi redus.

RomaniaTV.net
03 aug. 2016, 08:10
5 alimente care previn cancerul de sân

1. Semințe de in

Din in poți obține ulei de semințe de in. Acizii grași Omega-3 și fibrele care se găsesc în acesta sunt de ajutor pentru a forma un scut de protecție împotriva celulelor care ar putea duce la apariția cancerului de sân. Include semințe în iaurt sau într-un smoothie. Ai posibilitatea să adaugi ulei de semințe de in la sosuri pentru salate.

Citeşte şi  Probabil îl bei zilnic, dar ştiai că poate duce la cancer la sân?

2. Nuci braziliene

Bogate în seleniu, fibre și acizi grași Omega 3, nucile braziliene pot ajuta la combaterea inflamației, pentru a îmbunătăți sistemul imunitar și pentru a preveni creșterea tumorilor și dezvoltarea de celule canceroase.

3. Usturoi

Sursă bogată de alicină, compus care luptă împotriva cancerului, usturoiul și rudele sale (ceapă, praz, ceapă verde și arpagic) sunt ideale în prevenția cancerului de sân, dar și a celui de colon și de prostată. Usturoiul și ceapa se folosesc la prepararea multor mâncăruri, de aceea sunt ușor de consumat în fiecare zi. Poți să înghiți câte un cățel de usturoi dimineața, pe stomacul gol, dar trebuie să nu suferi de afecțiuni gastrice.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro