5 alimente sănătoase care ţin de cald

Temperaturile sunt în scădere și, pentru că îți este frig, poți fi tentată să mănânci tot felul de preparate grase. Cine-ar fi crezut că alimentele cele mai sănătoase pot ține de cald? Fiind pline de nutrienți și antioxidanți stimulează imunitatea, de care organismul tău are nevoie pentru a se adapta mai bine sezonului rece.

23 oct. 2014, 10:29
5 alimente sănătoase care ţin de cald

Iată câteva alimente care, consumate pe vreme rece, îți vor ține de cald:

1. Fulgi de ovăz
Ovăzul sub formă de fulgi reprezintă o cereală integrală, astfel încât vei avea parte de toate proteinele și fibrele sale. Cu un singur bol cu fulgi de ovăz o să te saturi. În plus, fulgii de ovăz conțin un compus natural denumit beta-glucan, care poate reduce nivelul de colesterol rău de la 10% la 5% și care stimulează capacitatea de apărare a organismului. Dacă amestecați fulgii de ovăz cu unt de migdale și semințe de chia veți avea parte de o gustare hrănitoare și sănătoasă.

2. Ceai de ghimbir
Dacă abia aștepți să ajungi acasă ca să bei un ceai, alege-l pe cel de ghimbir și te vei încălzi imediat. Ghimbirul are proprietati termogenice, care te ajută să îți menții corpul la o termperatură confortabilă. Datorită puterii sale de încălzire, ghimbirul poate stimula, de asemenea, metabolismul și ajută la îmbunătățirea circulației sangvine. Există studii care au arătat că persoanele care au consumat ghimbir în ceaiul de la micul dejun au simțit mai puțin prezentă senzația de foame pe parcursul zilei, comparativ cu persoanele care nu consumaseră ghimbir. În plus, alte studii arată că ghimbirul te ferește de durerile musculare ce apar după efort.

3. Nucile
Nucile sunt bune în orice moment al anului, dar toamna poți face niște gustări delicioase cu ele. Cel mai sănătos este să le consumi crude. Dar, pentru un răsfăț culinar, le poți întinde pe o foaie de copt și le poți da puțin la cuptor. Le lași să se aburească, pui un stop de sare și puțin piper și ai o gustare sănătoasă care te va încălzi. Nucile sunt bogate în acid alfa-linolenic, un acid gras omega-3 care se află în plante și care stimulează sănătatea inimii. Studii realizate de Colegiul American de Nutriție arată că persoanele care au avut o dietă bazată pe nuci, ulei de nuci și ulei de in și-au redus tensiunea arterială.

Citeşte mai muklt pe femeicuidei.ro