5 ani de puşcărie pentru un selfie. Thailandezele care îşi pozează sânii vor fi condamnate

Guvernul Thailandei a luat o decizie drastică, menită să descurajeze o practică tot mai des întâlnită a tinerelor din acestă ţară de a-şi face selfie la sâni şi a posta apoi fotografiile pe internet.

17 mart. 2015, 19:18

Moda selfie-urilor la sâni, aşa numitele „boobfies” a înflorit pe reţelele de socializare şi a fost receptată ca atare de femeile thailandeze până într-acolo încât a ajuns să-i îngrijoreze pe guvernanţi. În consecinţă, autorităţile au decis să impună severe sancţiuni autoarelor unor astfel de fotografii.

Citeşte şi ŞASE ANI de ÎNCHISOARE pentru un SINGUR SELFIE. Ce a făcut un bărbat de a meritat o aşa pedeapsă FOTO

Ministrul Culturii de la Bangkok a anunţat la începutul acestei săptămâni că femeile care nu se supun interdicţiei de a-şi fotografia sânii se expun unei pedepse de cinci ani de închisoare. Totuşi, oficialul nu a explicat cum vor fi identificate suspectele.

Citeşte şi Lovitură pentru iubitorii de SELFIE. Ce au interzis marile capitale europene

Pedeapsa anunţată se bazează pe o lege asupra cybercriminalităţii intrată în vigoare în 2007 şi care condamnă, între altele, „faptele care generează dezordine publică”, dar şi pe cele „care oferă informaţii obscene, accesibile publicului”.