5 griji ale părinţilor moderni. Ce e de făcut în era tehnologiei

Griji parinti: In ziua de azi, cand programul tv este non-stop, cand exista canale de muzica, desene animate, filme etc este greu sa-i mai urnesti pe copii din fata micului ecran. Iar atunci cand nu se mai uita la televizor trec la PC, unde au filme, jocuri, retele de socializare. Parintii au nenumarate motive pentru a fi ingrijorati. Insa, exagereaza uneori adultii in incercarea de a tine copiii sanatosi si in siguranta?

RomaniaTV.net
22 ian. 2018, 07:16
5 griji ale părinţilor moderni. Ce e de făcut în era tehnologiei

Griji parinti: Daca este si cazul tau iata cateva sfaturi despre cum sa negociezi in unele situatii mai delicate:

1. Copiii stau cu ochii „lipiti” de televizor

Consumul copiilor de emisiuni televizate a crescut dramatic in ultimii ani, insa nu este nicio surpriza. Noi, parintii, am crescut cu 1-2 canale TV, in timp ce alegerile copiilor de azi sunt, practic, nelimitate.

Ne este teama ca televiziunea este o experienta pasiva – insa este important sa ne amintim si ca micutii nostri nu trebuie sa fie stimulati activ in fiecare secunda in timpul zilei.

2. Jocurile pe calculator ii fac pe copii mai agresivi

Copiii pana in 5 ani tind sa reactioneze violent dupa ce au urmarit scene dure din jocuri, precum distrugeri de masini sau morti glorioase, sustine asociatia profesorilor si lectorilor din SUA.

Cu toate acestea, poti limita expunerea copiilor tai la astfel de jocuri nepotrivite. Nu uita ca restrictiile de varsta prezente pe anumite jocuri PC exista pentru un motiv. Iar daca copilul tau joaca astfel de jocuri in casa unui prieten, intreaba-te daca tu esti fericit/a ca merge acolo.

In plus, este de ajutor sa discuti ce inseamna violenta in viata reala – ca oamenii se ranesc, experimenteaza durere si chiar mor, ceea ce nu este deloc „amuzant/ distractiv”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.