5 lucruri pe care oamenii fericiţi le au în comun. Tu eşti printre ei?

Nu exista dorinta mai mare pentru cineva decat aceea de a fi  fericit, desi de multe ori nu stim cum sa definim fericirea. Tine de A AVEA? De A FACE? Sau de  A FI? De ce unii reusesc si altii nu? Care este secretul?

27 aug. 2016, 18:09
5 lucruri pe care oamenii fericiţi le au în comun. Tu eşti printre ei?

Inca de pe vremea lui Socrate si pana in zilele noastre multi filozofi au oferit sfaturi despre cum sa fim fericiti dar abia acum incepem sa ne apropiem de informatii concrete ce reies din cercetari facute in detaliu asupra oamenilor fericiti si nefericiti. Desi specialistii acestor studii reintaresc vorbele din batrani („Fa ceeace iubesti”, „Fii sincer cu tine insuti”, etc) ca si cale spre fericire, ei au adaugat cateva concluzii noi, proaspete aducatoare de fericire celor ce le urmeaza.

Iata primele cinci sfaturi ai expertilor lumii cu privire la ce au in comun oamenii fericiti si de ce se merita sa devii unul dintre ei.

1. Oamenii fericiti isi gasesc acea menire de aur specifica doar lor

Incearca sa iti zugravesti fericirea. Ce vezi? Un suflet linistit care sta intr-un camp plin de margarete inflorite, cu soarele stralucind pe cer, apreciind momentul? Desigur ca aceasta componenta pasiva a fericirii umane face parte din intregul peisaj de viata al oamenilor fericiti. Dar cercetatorii au dovedit ca adevarata stare de bine data de descoperirea sineului adevarat este cu mult mai importanta. De fapt, este vorba de a tinde spre excelenta dar doar bazandu-te pe ceeace tu ai unic, pe potentialul tau natural cu care esti inzestrat de la nastere. Aristotel insusi considera ca acesta este obiectivul cel mai nobil in viata. Pe vremea sa, grecii credeau cu tarie ca fiecare copil a fost binecuvantat la nastere cu un har special care ii imbogateste in forma cea mai inalta natura sa umana prin viata. Efortul de a-ti gasi, identifica, recunoaste acest har unic pe care il ai din nastere se numeste in zilele noastre „dezvoltare personala” si s-a dezvoltat in jurul sau o adevarata industrie. De fapt, este vorba de acest concept existent inca din antichitate care include a gasi noi provocari care iti implinesc sensul si scopul vietii tale, dar aliniate cu ceeace ai tu unic.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.