5 lucruri pe care orice părinte trebuie să le ştie despre creierul copilului său

Melodramatici, irationali si nervosi. Vor independenta, dar, totusi, au mare nevoie de iubirea parintilor. Aceasta descriere se potriveste deopotriva copilului mic, dar si adolescentului. Si nu intamplator. Ci pentru ca, dupa copilariei, urmatoarea perioada in care creierul copilului cunoaste o explozie in dezvoltare este adolescenta.

29 iul. 2018, 04:10
5 lucruri pe care orice părinte trebuie să le ştie despre creierul copilului său

Iata 5 lucruri pe care orice parinte ar trebui sa le cunoasca despre creierul copilului sau:

1. Perioada critica de dezvoltare

Intre 11 si 19 ani, perioada de (pre)adolescenta, creierul este intr-o dezvoltare continua. Desi creierul se modifica pe toata durata vietii, exista perioade in care se petrece o adevarata „explozie”. Parintii trebuie sa inteleaga ca, indiferent cat de mare este copilul lor ca inaltime, sunt inca copii, iar modul in care creierul lor se dezvolta este vital pentru viitorul lor ca adulti.

2. „Inflorirea” creierului

Pana nu demult, se credea ca doar in copilarie exista o perioada „infloritoare”, in care numarul conexiunilor neuronale creste substantial. Se pare, insa, ca o noua „explozie” neuronala se petrece in jurul varstei de 11 ani la fete si 12 ani la baieti. Materia cenusie se „reorganizeaza” pe principiul „foloseste sau pierzi”. Iar aceasta structura continua sa se modifice pana la 25 de ani. Dupa aceasta varsta schimbarile se petrec, pana la finalul vietii, insa la intensite infima.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.