5 modalităţi de a depăşi impasurile financiare din cuplu. A 2-a este esenţială!

Bani. Probabil a fost suficient să citești acest cuvânt ca să oftezi adânc, nu-i așa? Un studiu efectuat de Universitatea din Wisconsin, SUA, a concluzionat că problemele din cuplu legate de bani sunt cele mai frecvente și, de cele mai multe ori, rămân nerezolvate. Pentru a evita asemenea neplăceri, trebuie să puneți pe primul loc comunicarea sinceră și directă.

26 aug. 2018, 12:20
5 modalităţi de a depăşi impasurile financiare din cuplu. A 2-a este esenţială!

Ar fi indicat să vă formați și următoarele obiceiuri, dacă nu le aveați deja:

  1. Discutați deschis despre micile cumpărături

Nu este niciodată prea devreme să începeți să discutați despre partea financiară. Indicat ar fi să dezbateți subiectul încă de dinainte de a întâmpina o problemă. Puteți începe prin a discuta despre bugetul vostru pentru week-end sau despre cum veți cheltui bonusul de sărbători. Dacă vă obișnuiți să discutați despre cheltuielile mărunte, vă va fi mai ușor să faceți la fel și când vine vorba despre ceva mai important.

  1. Stabiliți un plan concret în cazul cumpărăturilor costisitoare

Trebuie să stabiliți împreună prioritățile. Fiind un cuplu, ar trebui să luați de comun acord decizii de genul: să luăm o mașină nouă sau una la mâna a doua? Să locuim cu chirie, sau să facem un împrumut bancar? Amintiți-vă că o relație se bazează atât pe înțelegere, cât și pe compromis. Dacă veți stabili din timp cum veți cheltui banii, veți avea mai mult timp pentru a chibzui și a găsi cea mai bună ofertă. În plus, stabilirea unui scop comun vă va apropia și mai mult unul de celălalt.

  1. Fiți sinceri când vine vorba despre trecutul vostru financiar

Este important să discutați despre obstacolele care v-ar putea împiedica să obțineți ceea ce ați stabilit. Fiți sinceri cu privire la eventualele credite sau datorii pe care le aveți, partenerul sigur nu își dorește asemenea „surprize”.

  1. Sărbătoriți micile reușite

O să fiți bătrâni până veți reuși să achitați creditul la apartament, așa că trebuie să vă motivați până atunci. Stabiliți un plan de economii și sărbătoriți împreună atunci când îl atingeți. Asta vă va ajuta să continuați pe termen mai lung și să nu vă descurajați gândindu-vă la cât de mult mai aveți de parcurs.

  1. Concentrați-vă pe a economisi, nu pe a vă impune limite financiare

Modul de gândire și de abordare este deosebit de important, așa că folosiți cuvinte pozitive: în loc să discutați despre cât de mult cheltuiți în fiecare lună, mai bine vorbiți despre cât ați reușit să economisiți. Se știe că problemele financiare cauzează foarte mult stres, așa că nu poate fi decât benefic să găsiți o modalitate prin care să scăpați de tensiuni.