5 motive din cauza cărora nu te poţi concentra

Care e, de fapt, problema la tine? Uiti mereu unde iti pui cheile, la serviciu ai mai multe documente deschise si amesteci mereu treburile de serviciu cu link-urile de pe net care te relaxeaza si le tot deschizi pe rand, cand pe unul, cand pe celalalt, fiindca nu te poti concentra asupra unei singure activitati, si nu te poti concentra asupra subiectului atunci cand porti o discutie cu cineva.

RomaniaTV.net
08 dec. 2018, 18:48
5 motive din cauza cărora nu te poţi concentra

Daca lucrurile se complica si mai mult, e foarte posibil sa fii diagnosticat cu ADHD. Specialistii sustin ca multi adulti sunt diagnosticati cu ADHD in jurul varstei de 38 de ani. Dar oricum nu toata lumea cu probleme de concentrare si hiperactivitate are ADHD. Iata 5 motive care stau la baza lipsei de concentrare, fara un alt diagsnotic. Oricum, noi te sfatuim sa consulti un specialist care te poate linisti si ajuta sa reintri in forma.

1. Prea multa tehonologie in jur
Ai un blackberry de ultima generatie, un laptop la fel, telefoane peste telefoane in jur, Ipod, Ipad, si alte aparate. Creierul tau va incerca sa tina totul in ordine, sa stabileasca prioritati, insa cu cat ii vei da mai multa informatie, cu atat sarcina va fi mai dificila. Ajuta-l sa-i fie mai usor: tine o agenda in scris cu tot ce ai de facut in ziua respectiva. Da-i o pauza de tot ce inseamna zona de internet, telefoane si mailuri. Cand esti acasa, stabileste clar orele in care se face pauza totala de computer, televizor si tot ce inseamna tehnologie. Mai ales daca te pregatesti de odihna.

Contacteaza neaparat medicul daca oricat ai incerca, tot nu te poti concentra, iar atentia ti-e distrasa de la lucruri de importanta majora, de catre lucruri fara nici o semnificatie. Daca creierul nu functioneaza la capacitate maxima, toata calitatea vietii tale poate fi afectata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.