5 obiceiuri care pot afecta vederea, potrivit medicului Monica Pop

Celebrul medic Monica Pop atrage atenţia că anumite obiceiuri pot afecta vederea. Aceste practici banale pot duce chiar la pierderea vederii, dacă nu sunt luate în considerare.

RomaniaTV.net
24 ian. 2017, 10:48
5 obiceiuri care pot afecta vederea, potrivit medicului Monica Pop

In primul rand, cafeaua mult prea tare este responsabila de scaderea vederii. Un studiu publicat recent in revista „Investigative Ophthalmology&Visual Science” arata ca cei care obisnuiesc sa bea zilnic trei sau mai multe cafele au un risc crescut de glaucom – boala degenerativa a nervului optic, care duce la pierderea vederii.

Citeşte şi  Asta e planta miraculoasă care îţi reface vederea la orice vârstă

„Aceste efecte sunt binecunoscute. Cafeaua face vasoconstrictie, adica strange vasele de sange, ducand la cresterea tensiunii arteriale si a presiunii intraoculare. E total contraindicata celor cu glaucom de orice tip sau cu boli vasculare.

Cantitatea e mai putin importanta, si o cana de cafea tare poate avea acest efect. Sfatul meu pentru toata lumea e sa bea cafea decofeinizata sau, daca nu se pot abtine, sa combine cafea cu cofeina cu cea fara cofeina” , recomanda prof.dr. Monica Pop, managerul Spitalul de Urgente Oftalmologice din Bucuresti.

Citeşte mai mult pe Revista Teo