5 probleme pe care le poţi avea cu părul şi cum să scapi de ele

Oamenii care se confrunta cu pierderea parului si-ar dori raspunsuri rapide prin care sa afle cauza care le provoaca chelirea precum si o solutie rapida pentru rezolvarea problemei. Poate fi frustrant sa-ti pierzi parul mai ales ca ai impresia ca esti lipsit de orice control. Sunt o multime de cauze pentru care parul incepe sa-ti cada printre acestea numarandu-se stresul, nutritia nepotrivita, hipotiroidismul, schimbari hormonale sau boli autoimune. Tocmai pentru ca exista o multitudine de motive care sa aiba ca efect piederea parului este destul de greu de gasit adevarata cauza.

RomaniaTV.net
24 nov. 2017, 21:01
5 probleme pe care le poţi avea cu părul şi cum să scapi de ele

Iata cateva probleme legate de caderea parului si cum ai putea inversa procesul.

    Subtierea parului

Daca toate testele demonstreaza ca nu ai probleme cu tiroida, dezechilibrul hormonal ori boli autoimune atunci subtierea firului de par ar putea fi rezultatul unei deficiente in proteina, zinc ori seleniu. De vreme ce zincul ajuta la reproducerea celulelor, cresterea si repararea tesuturilor, deficitul de zinc poate afecta negativ abilitatea de crestere a organismului.

La fel, seleniul functioneaza ca si antioxidant, imbunatatind functionarea sistemului imunitar si ajutand abilitatea corpului de a functiona corespunzator, inclusiv cand este vorba despre cresterea parului.

Ce sa mananci: Alimentele bogate in zinc inclusiv fructele de mare, carnea de pui, carnea rosie si crustacee. Oualele si laptele contin zinc insa si cantitati mai mici, iar in cazul vegetarienilor cele mai bune surse sunt nucile, semintele si legumele. Nucile braziliene, organele animale si tonul sunt bogate in seleniu si, bineinteles, in proteina.

Atentie: un nivel ridicat de zinc in organism a fost legat de cancerul la prostata in cazul barbatilor.

    Albirea prematura a parului

Albirea prematura a parului este influentata de deficienta in vitamina B12. Parul sanatos si puternic se bazeaza pe un aport constant de sange si oxigen ceea ce inseamna ca este crucial pentru a mentine un nivel de vitamine B – care sunt esentiale in formarea hemoglobine. Daca nu ai suficienta vitamina B in corp, inseamna ca parului nu-i este oferit suficient oxigen. Din fericire, odata ce ii oferi organismului suficienta vitamina B 12, procesul de albire a parului se inverseaza.

 Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.