5 reguli esenţiale ca să ţii cancerul la distanţă

In ultima vreme se vorbeste foarte mult despre cancer. Stresul, alimentatia necorespunzatoare, aerul poluat, iata numai cateva motive care duc la cresterea numarului persoanelor care sunt diagnosticare cu aceasta boala cumplita. Specialistii Prevention.com spun, insa, ca daca respecti anumite reguli poti reduce riscului aparitiei cancerului.

10 dec. 2014, 06:31
5 reguli esenţiale ca să ţii cancerul la distanţă

1. Slabeste 5 kilograme!

Potrivit Societatii Americane de cercetare a Cancerului, 20% dintre decesurile inregistrate in randul femeilor bolnave de cancer si 14% dintre decesurile in randul barbatilor, au fost cauzate de complicatii ale obezitatii sau supraponderabilitatii.

In plus, femeile care slabesc isi reduc productia de hormoni feminini, ceea ce le protejeaza de aparitia cancerului la san, la colul uterin si la ovare. Si chiar daca nu te inscrii in randul persoanelor supraponderale, daca te-ai ingrasat cu cel putin 5 kg dupa implinirea varstei de 30 de ani, iti creste riscul dezvoltarii cancerului la san, pancreas sau col uterin.

2. Evita radiografiile

Tomografiile computerizate sunt un excelent instrument de diagnosticare precisa, care ofera mai multe detalii decat radiografiile sau alte tipuri de scanare. Din pacate, insa, o treime din tomografiile computerizate recomandate nu sunt neaparat necesare, explica dr. Barton Kamen, Presedintele Socitatii Americane de lupta impotriva Leucemiei si Limfomului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.