CFR Călători: Zeci de trenuri anulate, circulaţie în condiţii meteo nefavorabile pe regionalele Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de temperaturi scăzute, vânt puternic, zăpadă spulberată şi troienită, anunţă CFR Călători care a publicat o listă cu zeci de trenuri anulate, sâmbătă, 7 ianuarie 2017.

07 ian. 2017, 06:23
CFR Călători: Zeci de trenuri anulate, circulaţie în condiţii meteo nefavorabile pe regionalele Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa

UPDATE Pe magistrala Bucureşti – Constanţa se circulă, sâmbătă seară, în condiţii de ninsoare viscolită, anunţă CFR Infrastructură, precizând că două trenuri care fac legătura între Constanţa şi Bucureşti au fost repuse în circulaţie.

Echipele de intervenţie acţionează cu pluguri şi personal specializat pentru asigurarea condiţiilor optime de circulaţie, transmit reprezentanţii CFR Infrastructură. Ei precizează că echipele de intervenţie deszăpezesc liniile cu ajutorul plugurilor, iar personalul de specialitate verifică permanent aparatele de cale.

CFR Infrastructură mai informează că trenul R 8004 (Constanţa – Bucureşti Obor) a fost reînscris în circulaţie la ora 20.09, iar IR 1586 (Constanţa-Bucureşti Nord) la ora 20.20, ambele din staţia Feteşti.

UPDATE CFR Călători anunţă, sâmbătă, că 93 de trenuri au fost anulate din cauza gerului, ninsorii şi viscolului, circulaţia desfăşurându-se în condiţii meteo nefavorabile pe raza a patru regionale: Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa.

Circulaţia feroviară este în continuare adaptată condiţiilor meteo nefavorabile pe raza a patru regionale: Bucureşti, Craiova, Galaţi, Constanţa, spun reprezentanţii CFR Călători.

Astfel, din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic pe reţeaua din România, s-a luat decizia anulării a 93 de trenuri pentru a facilita accesul utilajelor de intervenţie şi pentru prevenirea unor situaţii de nesiguranţă pentru călători.

CFR Călători precizează că au fost deja anulate şi cinci trenuri care urmau să circule duminică, unul care face legătura între Călăraşi şi Constanţa, altul între Medgidia şi Tulcea, un altul care face legătura între Constanţa şi Buzău, precum şi două trenuri care circulau între Anina şi Oraviţa.

În cursul zilei de sâmbătă, legătura feroviară între Bucureşti şi Constanţa şi retur este asigurată cu mai multe trenuri, mai arată reprezentanţii CFR Călători. Între acestea sunt IR 1585 (plecare Bucureşti Nord ora 16:00), IR 13075 (plecare Bucureşti Obor ora 18), IR 1635 (plecare Bucureşti Nord ora 20:20), IR 1586 (plecare Constanţa ora 17:00, cu destinaţia Bucureşti Nord),

„Pe reţeaua feroviară, trenurile circulă în condiţii de iarnă – ninsoare şi vânt în rafale. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie, determinate de necesitatea ataşării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de reducerea vitezei de circulaţie sau de intervenţia cu pluguri. Pe raza regionalelor Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Craiova se intervine constant cu utilaje şi personal feroviar pentru menţinerea infrastructurii feroviare în condiţii optime”, precizează CFR Călători.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Gara de Nord din Capitală, cea mai mare întârziere, de 130 de minute, o avea IR 1824, care venea de la Deva. Un alt tren, IR 1585, care urma să plece spre Constanţa, avea o întârziere de 120 de minute.

 

 

Măsurile operative întreprinse în această perioadă cu vreme nefavorabilă de angajaţii feroviari au ca PRIORITATE circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă și menținerea legăturilor feroviare între localitățile mari. Pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri și pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții, a fost redus numărul de trenuri, dar se asigură continuitate în graficul de circulație. 

LISTA TRENURILOR ANULATE DE CFR SÂMBĂTĂ, 7 IANUARIE 2017

IR 1583 va fi primul tren care va pleca la ora 9h30 din București cu destinația Constanța, iar trenul IR 1636 primul care a plecat în această dimineata, la ora 05:30 din Constanța spre Capitală.

INFORMATII: – 0219521 – info CFR; – 0212643333, 0212643334, 0219360 – Comandament de iarnă

– in aplicația TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

– înainte de plecarea la drum informati-va telefonic la Gara CFR pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționati să călătoriti sau verificati tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB

DRUMURI ÎNCHISE: Situaţia în timp real a stării drumurilor afectate de vremea rea. LA CE TELEFOANE sunaţi în caz de urgenţă UPDATE

Întârzieri de 4 ore în Gara de Nord

În Gara de Nord, cea mai mare întârziere, de 240 de minute, o înregistra, sâmbătă dimineaţă, un tren care venea de la Craiova. Un alt tren, care ar fi trebuit să ajungă de la Arad, avea o întârziere de 150 de minute.

Şi la plecări se înregistrau întârzieri, de 40 de minute, la două trenuri spre Craiova, respectiv Braşov, scrie news.ro.