6 simptome ale cancerului de ficat

Depistat în stadiu precoce, cancerul de ficat este o afecțiune ce poate fi tratată. Pentru că de multe ori boala este diagnosticată foarte târziu, scăzând foarte mult șansele de vindecare, acordă atenție semnelor pe care organismul te anunță că ai probleme cu ficatul.

RomaniaTV.net
17 oct. 2016, 13:19
6 simptome ale cancerului de ficat

Nu ai poftă de mâncare

Se aproprie ora mesei și ție nu-ți este foame? Dacă asta se întâmplă din când în când, nu este motiv de îngrijorare. Problematică este situația când nu ai poftă de mâncare în fiecare zi. Ba mai mult, te saturi din două-trei îmbucături. Nu mai amâna vizita la medic, căci în spatele acestei neplăceri se pot ascunde boli grave, precum cancerul la ficat.

Te confrunți cu tulburări digestive

Cancerul de ficat poate provoca dureri la nivelul abdomenului. Este posibil ca disconfortul să fie mai pronunțat în partea dreaptă sus a abdomenului. Boala poate provoca greață și vărsături sau umflarea stomacului.

Ai slăbit fără un motiv anume

Pierderea în greutate este de multe ori un lucru bun, dar atunci când slăbești, fără a încerca măcar, poate fi un motiv de îngrijorare. Dacă ai slăbit foarte mult, fără a face o schimbare în regimul alimentar sau în stilul de viață, simptomul poate fi un efect secundar al cancerului de ficat.

Citeşte şi  Ai putea avea HEPATITA C fără să ştii. Iată care sunt primele SIMPTOME ale unui FICAT BOLNAV

Ți se îngălbenesc ochii și pielea

Când ficatul nu mai funcţionează corect, sângele are de suferit, căci nu mai este curăţat cum trebuie de toxine, ducând la îngălbenirea pielii și a ochilor.

Scaunele sunt decolorate

Scaunele de culoare albă indică o problemă a bilei, cunoscută în limbaj popular ca fiere. Ea este o substanță produsă de ficat și dă culoarea normală scaunelor. Decolorarea scaunelor e un semn posibil al faptului că ficatul nu produce bilă.

Probleme hormonale

Tumorile hepatice pot da peste cap activitatea hormonilor din organism. Printre problemele cu care te poți confrunta se numără: nivel ridicat de colesterol, calciu, zahăr în sânge, număr mare de globule roșii. Hormonii pot fi de vină și pentru probleme de fertilitate, atât masculine, cât și feminine.

Aceste plante ajută ficatul