60.000 de euro contrafăcuţi, găsiţi în maşina a trei bărbaţi

Trei bărbaţi, între care un cetăţean italian, au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Târgu Mureş, fiind acuzaţi de falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă contrafăcută, după ce au reuşit să vândă la Iernut 500 de euro falşi. Ulterior, în maşina lor au fost găsiţi 60.000 de euro contrafăcuţi.

08 oct. 2013, 12:10
60.000 de euro contrafăcuţi, găsiţi în maşina a trei bărbaţi

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş şi procurorii DIICOT au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani, care sunt acuzaţi de înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional, informează Mediafax.

Şeful DIICOT Mureş, Alin Lazăr, a declarat, marţi, că la sfârşitul săptămânii trecute cei trei au vândut la Iernut cinci bancnote de 100 de euro, unui bărbat din localitate care a sesizat Poliţia. Cei trei au fost apoi depistaţi într-un autoturism înmatriculat în Ungaria şi imobilizaţi de un echipaj de poliţie rutieră, în maşina lor fiind găsiţi ascunşi 60.000 de euro contrafăcuţi.

„Erau 60.000 de euro falşi ascunşi în maşină. Cei trei au încercat o plasare la Iernut, iar omul căruia i-au schimbat banii a sesizat Poliţia. Ulterior, i-am prins, fiind reţinuţi pentru înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional, iar luni au primit mandate de arestare preventivă de la Judecătoria Târgu Mureş”, a spus Alin Lazăr.

Pe de altă parte, asupra celor trei au mai fost găsiţi, pe lângă euro, şi 1.080 de forinţi şi 2.151 de lei, sume care ar proveni din schimbul valutar.

Vezi şi: BANI FALŞI în circulaţie în România. Falsificatorii au fost prinşi. Vezi cum acţionau