7 SIMPTOME GRAVE pe care n-ar trebui să le ignori

Tu eşti cel care îşi cunoaşte cele mai bine corpul, aşa că n-ar trebuie să ignori sub nici o formă simptomele grave care îţi arată că lucrurile nu merg tocmai bine. Iar pentru a ştii care sunt simptomele grave este indicat să înveţi să citeşti mesajele pe care corpul încearcă să ţi le trimită, că ceva este în neregulă cu sănătatea ta.

05 mai 2018, 17:28
7 SIMPTOME GRAVE pe care n-ar trebui să le ignori

Este adevărat că simptomele vin şi trec fără să aibă consecinţe majore. Însă există şi simptome grave pe care n-ar trebui să le ignori.

Află ce îţi recomandă Dr. Oz să faci când simptomele grave îşi fac apariţia în viaţa ta:

Simptome grave #1: O durere bruscă şi ascuţită în partea dreaptă chiar deasupra stomacului

Afecţiunea: Pietre la vezica biliară

Bila este una dintre cele mai mici organe ale corpului. Locaizat chiar sub ficat, colecistul colectează bila, necesară pentru digestia grăsimii şi eliberarea ei în intestinul subţire. În momentul în care în bilă este exces de colesterol, încep să se formeze pietre în colecist – ceea ce cauzează dureri mari, infecţii şi alte complicaţii. Infecţiile se pot răspândi la ficat sau pancreas şi pot fi mortale dacă nu se tratează. În cazurile extreme este necesară operaţia. În cazul în care te confrunţi cu o astfel de durere, mergi de urgenţă la medic.

Simptome grave #2: Vedere înceţoşată, întunecată sau dublă

Afecţiunea: Diabet

Odată cu înaintarea în vârstă, apar schimbări în ceea ce priveşte vederea, dar vedere înceţoşată, întunecată sau dublă sunt simptome distincte. Diabetul este principala afecţiune care duce la orbirea persoanelor între 20 şi 74 de ani. Un nivel al glicemiei scăpat de sub control poate afecta toate vasele sanguine din corp, inclusiv cele de la nivelul ocular. Iar dacă acestea din urmă sunt deteriorate, sângele nu mai ajunge în ochi. Noi vase încep să le înlocuiască pe cele afectate şi încep să îngusteze câmpul vederii, să-l întunece, precum un pâlc de copaci. Dacă observi că ai o vederea înceţoşată, întunecată sau dublă mergi la doctor. Aceste simptome sunt reversibile şi poţi preîntâmpina apariţia altor afecţiuni dacă nivelul zahărului din sânge este ţinut sub control.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.