8 alimente pe care nu ar trebui să le cumperi de la supermarket

Câteva dintre alimentele comercializate în magazine nu sunt tocmai sănătoase pentru organism. De aceea este bine să acorzi o mai mare atenţie locului de unde îţi procuri mâncarea.

04 iun. 2014, 07:12
8 alimente pe care nu ar trebui să le cumperi de la supermarket

1. Somon – somonul sălbatic provine din ferme special amenajate, iar peştii sunt hrăniţi cu derivaţi din soia şi alte concentrate. Dacă nu cunoşti un loc de unde poţi lua somon bun, atunci cumpără peşte local proaspăt.

2. Roşiile din conservă – sucul de roşii şi roşiile la conservă sunt nocive. Conservele conţin estrogen sintetic, care poate cauza infertilitate şi boli de inimă. Mai bine alegi pe cele conservate la sticlă, sau, de ce nu, le poţi prepara chiar tu acasă.

Pericolul din supermarket: Atenţie la etichete înainte de a face cumpărături

3. Carnea de vită – este mai bună decât alte tipuri de cărnuri dacă ştii de unde provine. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca inspectorii sanitari să găsească în vitrine carne de cal în locul celei de vită. În plus, vitele crescute la ferme sunt hrănite mai mult cu grâu, porumb şi soia, uneori şi antibiotice şi hormoni, pentru a creşte mai repede. Carnea de vită este mai bună şi gustoasă atunci când animalul se hrăneşte cu verdeaţă.

4. Floricelele de porumb pentru microunde – ambalajul are în compoziţia sa acid perfluoroctanic care trece în floricele atunci când sunt preparate. Substanţa poate cauza cancer testicular, cancer la ficat, cancer pancreatic sau infertilitate. Varianta bună este cea clasică – floricele la tuci.

5. Laptele – vitelor din ferme li se administrează hormoni de creştere, care trece în lapte, apoi în organismul uman. Lista de adaosuri nu se opreşte aici, căci pentru a fi o afacere profitabilă, laptele trebuie să conţină… cât mai puţin lapte. O variantă bună este aceea să îl cumperi de la o sursă sigură. Mai poţi încerca laptele obţinut din seminte, cocos, migdale etc.

PANGASIUS, otrava care se vinde file în supermarket. Dezvăluiri INCREDIBILE despre acest peşte VIDEO

6. Brânza – din nefericire în ultimii ani numai veşti proaste am citit despre brânza comercializată în magazine, şi la piaţă. Cu un conţinut mare de grăsimi, margarină, apă, etc, nici brânza nu mai este brânză. Varianta bună ar fi aceea care ai o sursă de încredere de unde o poţi cumpăra. Ca în cazul laptelui.

7. Merele – cele vândute în marile magazine sunt, în marea lor majoritate, importate şi stropite cu numeroase pesticide, care ajung ulterior în organism. Apelează la comercianţii producători din pieţe unde poţi lua fructe şi legume locale.

8. Cerealele – sunt multe tipuri despre care se spune că sunt sănătoase şi ajută la slăbit. Din nefericire multe au un conţinut ridicat de zahăr. Şi cerealele conţin pesticide şi substanţe cancerigene. Alege să le cumperi din magazine care îţi oferă siguranţa produsului de calitate. Aici preţul este ceva mai ridicat din nefericire.

Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care pot face rău organismului nostru. Mult mai bine ar fi ca atunci când mergeţi la cumpărături să aveţi timpul necesar studierii etichetelor pentru a cunoaşte ce anume puneţi pe masă.

Topul celor mai sănătoase 15 de legume: Află de ce trebuie să mănânci varză Kale şi salata chinezească