Secrete ale smartphone-urilor: Cum blochezi reclame şi faci poze în timp ce filmezi

Cu toții suntem utilizatori experimentați de smartphone-uri, dar chiar și așa este imposibil să știm toate caracteristicile pe care ele le au deoarece devin din ce în ce mai avansate și ne este greu să ținem pasul. De aceea, noi am creat o listă cu unele dintre cele mai secrete caracteristici ale smartphone-urilor despre care trebuie să știi și tu.

11 ian. 2018, 09:57
Secrete ale smartphone-urilor: Cum blochezi reclame şi faci poze în timp ce filmezi

1. Blocarea reclamelor

Cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a bloca reclamele de pe telefonul tău este prin activarea modul de avion, scrie estisuperba.ro. Funcționează excelent atât pe iOS, cât și pe Android. Cu toate acestea, în timp ce acest mod este activat, nu vei mai putea efectua sau primi apeluri.

Citeşte şi Salariu de dezvoltator aplicaţii pentru Android: 1.600 de euro – 2.000 de euro net lunar

2. Parolele Wi-Fi

De fiecare dată când te conectezi la un nou Wi-Fi, telefonul memorează parola și vei vedea puncte în locul parolei de pe ecran. Există o aplicație Android care te poate ajuta să vezi toate parolele Wi-Fi care au fost introduse vreodată în telefon. Este foarte util atunci când îți dorești să știi parola pentru a o folosi pe alt dispozitiv sau pentru a o oferi prietenilor.

3. Creează-ți propriul mesaj de răspuns atunci când ratezi un apel

Dacă ratezi un apel pe iPhone, există mesaje-răspuns care pot fi trimise cu o singură atingere. Dar este posibil de asemenea să îți creezi propriul mesaj; doar accesează setările, selectează „Telefon”, apoi „Răspunde cu un mesaj” și creează-ți propriul mesaj.

4. Modul „Musafir” pe Android

Dacă nu îți dorești ca o altă persoană să aibă acces la datele tale personale în timpul utilizării telefonului tău, poți utiliza modul pentru musafiri de pe telefonul tău Android. Pentru a îl activa, trebuie să atingi pictograma „Utilizator” din colțul din dreapta sus al panoului „Setări rapide”; apoi atinge modul „Guest”.

5. Coduri secrete pentru iPhone

Poți ascunde numărul tău pentru un apel cu un cod simplu. Dacă introduceți *# 31 #, îți vei ascunde numărul pentru toate apelurile. Dacă ai nevoie doar de un anumit apel, poți tasta # 31 # chiar înainte de numărul pe care îl apelezi.

6. Cronometru audio

Această caracteristică iOS este excelentă pentru cei cărora le plac audiobook-urile și ascultă muzică înainte de a adormi. Poți seta cronometrul pentru a dezactiva sunetul. Intră la „Cronometru” și alege durata acestuia. Atinge „Când să se oprească cronometrul” și selectează „Oprire redare” în partea de jos. Apasă „Setare” și pornește cronometrul. Când cronometrul tău se oprește, orice redare audio curentă se va opri.

7. Fă poze în timp ce înregistrezi un video

Nu trebuie să oprești înregistrarea videoclipurilor pe iPhone dacă îți dorești să faci o fotografie în același timp. Trebuie doar să atingi butonul pentru cameră, care apare pe ecran cu butonul declanșator.

8. Distribuie conținut imediat

Poți distribuicu ușurință conținutul direct de pe ecranul dispozitivului unui Android la altul prin apropierea dispozitivelor. Pentru a face acest lucru, atinge pictograma „Distribuie” din orice aplicație. Alegeți „Fascicul de date Android” din lista opțiunilor și apoi pune telefoanele împreună spate în spate.

9. Tastatură și mouse

Android acceptă mouse și tastatură. Acest lucru poate fi foarte util dacă ecranul tău este deteriorat sau dacă trebuie doar să introduceți un text foarte mare. Ai nevoie doar de un cablu USB pentru asta.