9 dintre cele mai periculoase alimente de consumat. Ai crezut tot timpul că sunt sănatoase

Ai mancat vreodata un aliment doar pentru ca ai crezut ca este sanatos, insa mai tarziu ai descoperit ca nu este deloc benefic pentru tine? Nu trebuie sa te simti rusinat daca raspunsul la intrebare a fost „Da”. Publicitatea si informatiile gresite ii fac oameni sa creada ca absolut orice mananca este sanatos, chiar daca unele alimente sunt departe de a fi asa.

10 feb. 2018, 18:53
9 dintre cele mai periculoase alimente de consumat. Ai crezut tot timpul că sunt sănatoase

Lauren Antonucci si Lisa Moskovitz de la Nutrition Energy, un centru de imbunatatire a performantei sportive prin nutritie te ajuta sa faci deosebire intre alimentele sanatoase si cele care iti fac rau.

Iata, prin urmare, care sunt 9 dintre cele mai periculoase alimente de consumat:

1. Batoanele proteice

„Batoanele proteice sunt bomboane cu vitamine si proteina”, spune Moskovitz. „Par a fi inlocuitori excelenti pentru o gustare sanatoasa, insa contin de doua ori mai multe grasimi si carbohidrati decat ciocolata neagra”. Pentru a scapa de caloriile de care nu ai nevoie alege produsele care au mai putin de 180 de calorii, 5 grame de grasimi si cel putin 5 grame de fibre.

2. Fructe uscate

Cu mai mult de 100 de calorii pentru ¼ dintr-o cescuta cu fructe uscate inseamna ca vei consuma o multime de calorii atunci cand te infrupti din aceste alimente. Antonucci recomanda inlocuirea lor cu fructe proaspete sau congelate. „Vei putea consuma o cantitate mai mare de fructe, te vei simti satisfacut cu mai putine calorii si te vei simti satul de la lichidele pe care le contin”, spune Antonucci.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.