Hidroelectrica, profit de 200 de milioane de euro. Ponta a riscat şi a câştigat

Compania de stat Hidroelectrica va înregistra în acest an un profit de 200 de milioane de euro, echivalentul întregului câștig realizat în ultimii 11 ani. Vestea bună vine să confirme viabilitatea măsurilor de reorganizare luate de Guvernul Ponta.

RomaniaTV.net
21 dec. 2013, 17:14
Hidroelectrica, profit de 200 de milioane de euro. Ponta a riscat şi a câştigat

Premierul Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri că „oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica” este una dintre cele mai mari realizări ale Executivului pe care îl conduce.

„Prin decizia dificilă de a accepta un administrator special, am realizat următoarele: am oprit contractele cu băieţii deştepţi care au produs, doar din 2010 când au fost prelungite de Videanu, peste 1 miliard de euro pagubă, am oprit politizarea societăţii şi am pregătit pentru listarea la bursă la valoarea adevărată a acestei companii”, a scris în trecut premierul pe blogul personal.

Acum, compania a încheiat primele șase luni cu un profit de 109,5 milioane euro (481 milioane lei), de la pierderi de 202 milioane lei în aceeași perioadă a anului trecut, când Hidroelectrica se confrunta cu mari probleme din cauza managementului defectuos asigurat de fost guvernare.

Anul acesta, câştigul companiei de stat a fost mai mare cu 47 milioane de lei faţă de nivelul bugetat pentru întregul an.

Următorul obiectiv asumat de Victor Ponta pentru eficientizarea Hidroelectrica este listarea companiei la Bursa de la Londra începând cu anul 2014.

„Rezultatele bune din ultimul timp al companiei Hidroelectrica […] mă determină să-mi doresc ca la anul Hidroelectrica să ajungă să fie listată aşa cum a fost şi Romgaz la bursa de la Londra”, a declarat recent prim-ministrul.

Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).