Proteste în Piaţa Victoriei, ziua 15. 300 de persoane, în stradă. 100 de oameni au protestat la Cotroceni VIDEO UPDATE

Aproape 300 de persoane au venit şi marţi, în a 15-a zi de proteste în Piaţa Victoriei, scandând împotriva Guvernului. Aproape 100 de persoane s-au aflat şi la Cotroceni, manifestând împotriva preşedintelui ţării. 

14 feb. 2017, 18:48
Proteste în Piaţa Victoriei, ziua 15. 300 de persoane, în stradă. 100 de oameni au protestat la Cotroceni VIDEO UPDATE

UPDATE Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat. Aproximativ 300 de oameni au scandat: „Demisia”.

În a cincisprezecea zi de proteste declanşate după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, în Piaţa Victoriei s-au adunat aproximativ 300 de persoane.

La ora 21.00, demonstranţii au aprins, în acelaşi timp, ecranele telefoanelor mobile şi au cântat imnul României.

Manifestanţii au fluierat, au huiduit şi au scandat: „Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă/Până nu veţi trece voi înaintea noastră”, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, „Demisia”, „DNA să vină să vă ia”, „Jos Guvernul”, „Hoţii”.


UPDATE Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, în cea de-a cincisprezecea zi de proteste antiguvernamentale. Protestul de la Palatul Cotroceni, la care, în a zecea zi, au participat peste 100 de oameni, s-a încheiat în jurul orei 21.00.

Câteva zeci de persoane se află, marţi seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, în cea de a cincisprezecea zi de proteste antiguvernamentale. Tot câteva zeci de oameni protestează, pentru a zecea zi la rând, în faţa Palatului Cotroceni.

Oamenii strânşi în Piaţa Victoriei strigă „Demisia”, „Ruşine!”, „Hoţii!” sau „PSD ciuma roşie”.

Ca şi în alte seri, multe din maşinile care trec prin zona Victoriei claxonează în semn de susţinere a celor care protestează. Spre deosebire de alte seri, fluxul celor care au venit în piaţă a scăzut considerabil. 

Protecţia Copilului, sesizată privind prezenţa copiilor la proteste

Echipaje ale Poliției și Jandarmeriei sunt mobilizate în zonă pentru a supraveghea manifestația și pentru a menține ordinea și liniștea publică.

Persoanele care au ridicat ilegal drone pe perioada protestelor din Piaţa Victoriei, identificate şi duse la audieri

Duminică, mulţimea din Piaţa Victoriei, unde s-au adunat zeci de mii de oameni pentru a treisprezecea seară la rând, a format un „tricolor uman”, la ora 21.00. Oamenii – care au blocat complet Piaţa Victoriei – şi-au aprins lanterne sau bliţurile telefoanelor şi au luminat cu acestea coli în culorile roşu, galben şi albastru. Câteva zeci de mii de persoane au ieşit în stradă şi în mai multe oraşe din ţară, pentru a cere demisia Guvernului. Detalii, aici. 

CITEŞTE ŞI Protest cu maşini în centrul oraşului Arad. Şoferii au scandat împotriva corupţiei şi Guvernului

Mai mulţi arădeni au protestat, marţi, timp de o oră, cu maşinile faţă de corupţie şi Guvernul Grindeanu, circulând cu 10 kilometri la oră, motiv pentru care traficul în centrul oraşului a fost îngreunat. Mai mulţi şoferi au obţinut autorizaţie pentru acţiunea lor şi spun că este o continuare a protestelor de stradă din ultima perioadă. Mai multe, aici.