Protestul minerilor de la Salina Slănic a fost suspendat. Joi, noi negocieri UPDATE

UPDATE: Minerii de la Salina Slănic au suspendat, miercuri seară, protestul spontan declanşat în urmă cu aproximativ 36 de ore, liderul de sindicat Alexandru Drăgoi spunând că acesta va fi reluat, dacă negocierile cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi conducerea Salrom vor eşua.

RomaniaTV.net
21 feb. 2018, 10:04
Protestul minerilor de la Salina Slănic a fost suspendat. Joi, noi negocieri UPDATE

Drăgoi a declarat, pentru AGERPRES, că cei aproximativ 80 de mineri aflaţi în subteran, dar şi ceilalţi care se aflau în protest au plecat acasă, iar joi dimineaţă vor relua lucrul.

De asemenea, în cursul zilei de joi sunt aşteptaţi la Salina Slănic reprezentanţi ai Ministerului Economiei, dar şi directorul Salrom, pentru a „încheia” negocierile începute miercuri, a precizat sursa citată.

Potrivit lui Drăgoi, o delegaţie a muncitorilor de la Salina Slănic a discutat, miercuri, cu ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, prezentându-i acestuia problemele cu care se confruntă.

Liderul de sindicat Alexandru Drăgoi a spus că, dacă negocierile vor eşua, protestul va fi reluat.

Potrivit reprezentantului protestatarilor, Alexandru Drăgoi, miercuri este a doua zi de protest a angajaţilor minei de sare din Slănic.

Drăgoi a precizat că cei aproximativ 80 de mineri care au coborât în subteran marţi dimineaţă se află în continuare acolo, refuzând lucrul, în timp ce colegii acestora, mineri de suprafaţă, continuă protestul la staţia de preparare a sării.

„De ieri (marţi – n.r.) dimineaţă de la ora 7.00 oamenii nu şi-au părăsit locurile de muncă. Cei 80 de mineri sunt în continuare în subteran, iar colegii lor, minerii de suprafaţă, aproximativ 110, sunt la instalaţia de preparare. Lucrul este întrerupt de atunci şi nu am părăsit locaţia” a declarat pentru News.ro Alexandru Drăgoi.

Acesta a precizat că nu este exclus ca unii dintre protestatari să intre în greva foamei, dacă situaţia privind salariile şi lipsa investiţiilor nu va fi rezolvată de către conducerea Salrom.

Angajaţii Salinei Slănic au intrat marţi în grevă, acuzând faptul că au salarii foarte mici, de sub 2.000 de lei, dar şi lipsa investiţiilor de la mina de salre din judeţul Prahova.