Avocat din Vaslui, arestat. Făcea intervenţii ilegale pentru obţinerea de permise sau anularea unor sancţiuni rutiere

Un avocat din Baroul Vaslui a fost arestat, fiind acuzat de trafic de influenţă, de către Direcţia Naţională Anticorupţie. El ar fi pretins bani unor persoane promitându-le că va interveni pe lângă poliţiştii rutieri, fie pentru restituirea permisului auto suspendat pentru infracţiuni la regimul rutier, fie pentru eliberarea unui permis fără susţinerea examenului necesar.

16 apr. 2018, 10:23
Avocat din Vaslui, arestat. Făcea intervenţii ilegale pentru obţinerea de permise sau anularea unor sancţiuni rutiere

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Horobeţ Neculai, avocat în cadrul Baroului Vaslui, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată. 

De asemenea, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 14 aprilie 2018, faţă de Bâcu Florin-IOan pentru trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în perioada septembrie – octombrie 2017, Horobeţ Neculai în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vaslui – Serviciul Rutier.

”Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, că-i va determina pe poliţişti să-i restituie permisul de conducere”, anunţă DNA. 

Potrivit procurorilor, într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, cei doi suspecţi au pretins de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 euro şi au primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.900 euro şi 400 lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susţinerea examenului auto.

Horobeţ Neculai a fost prezentat judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anterior, avocatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.