A fost identificat un nou tip de dragoste. Funcţionează ca drogurile

Până acum, oamenii de ştiinţă susţineau că dragostea activează în creier acelaşi centru al recompensei ca şi drogurile, fiind, prin urmare, destul de „egoistă”. Recent, ei au identificat o nouă formă de iubire, complet diferită.

17 feb. 2014, 15:43
A fost identificat un nou tip de dragoste. Funcţionează ca drogurile

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină Yale au descoperit o formă deosebită de iubire, care nu presupune egoism. „Când dorim cu adevărat ca alţii să fie fericiţi, să le fie bine, nu avem acea senzaţie pe care o simţim când ne răspunde cel drag, pentru că nu ne mai gândim la noi”, spune Judson Brewer, profesor de psihiatrie la Universitatea din Massachusetts, citat de CBS News

Brewser, împreună cu Kathleen Garrison, de la Departamentul de Psihiatrie al Universităţii Yale, au arătat într-un studiu că acest centru al recompensei din creier poate fi blocat prin meditaţie, prin repetarea unor texte.

Este o procedură veche în buddhism, practicată acum şi în Occident. Prin această meodă se poate ajunge la o iubire lipsită de egoism, în care o persoană oferă totul fără să ceară nimic în schimb.