A fost inaugurat cel mai mare pod maritim din lume

Preşedintele Chinei, Xi Jinping a inaugurat cel mai mare pod maritim din lume. Este o construcţie colosală şi, totodată, spectaculoasă.

23 oct. 2018, 20:42

Construcţia colosală leagă Hong Kongul, Macao şi China continentală. Această infrastructură de 55 de kilometri şi alternează cu un pod rutier care şerpuieşte deasupra apelor Deltei  „Rivierei Perlelor” şi de un tunel submarin.

De asemenea, construcţia permite legături cu insule artificiale din zonă, spre Estul insulei hongkongheze Lantau, iar la Vest, cu provincia Guangdong.

Podul va fi inaugurat miercuri. „Declar oficial deschiderea podului Hong Kong – Zhuhai – Macao”, a declarat preşedintele Chinei cu ocazia ceremoniei de inaugurare.

Şantierul „faraonic” a început în 2009 şi a fost marcat de mai multe amânări şi întârzieri, precum şi de costurile mari, dar şi de procese de corupţie şi de decese ale muncitorilor.

Contrucţia va folosi foarte mult schimburilor comerciale, dar şi transportului. Această colosală infrastructură se înscrie într-un proiect al Guvernului Chinei, Greater Bay Area, din zonă.

Planul prevede integrarea celor două regiuni administrative speciale  – Hong Kong  şi Macao  – în care trăiesc 75 de miulioane de locuitori

.