Comercializarea sticlelor din plastic a fost INTERZISĂ în San Francisco

Intr-o miscare indrazneata impotriva poluarii, San Francisco si-a propus sa dea un exemplu si sa interzica comercializarea sticlelor din plastic. In urmatorii patru ani, interdictia va elimina treptat vanzarile de apa in recipiente de plastic in spatiul public. Cei care vor incalca legea vor risca sa ia amenda in valoare de 1.000 de dolari.

03 mart. 2015, 11:04
Comercializarea sticlelor din plastic a fost INTERZISĂ în San Francisco

San Francisco este primul oras din Statele Unite care a interzis comercializarea sticlelor de plastic, scrie foodstory.ro. Conducatorii orasului si-au propus ca pana in anul 2020 sa elimine deseurile in proportie de 100% .

Citeşte şi Sticlele de plastic din care bem apă, PERICOL pentru SĂNĂTATE

„Sticlele de plastic reprezinta niste costuri uriase pentru mediul inconjurator. Trebuie sa treaca aproximativ 1.000 de ani pana ca o sticla de plastic sa se biodegradeze” a explicat David Chiu, presedintele Consiliului de Administratie al orasului San Francisco. Campania „Think outside the Bottle” a fost una din marile sustinatoare ale proiectului, care a incurajat utilizarea produselor ecofriendly.

Companiile care produc apa imbuteliata, pe de alta parte, critica acest demers. Asociatia Americana a bauturilor racoritoare, din care fac parte si Coca Cola Co. si PepsiCo, a declarat intr-un comunicat ca interdictia nu este nimic altceva decat o solutie in cautarea unei probleme.