A început războiul: Barack Obama autorizează BOMBARDAMENTE în Irak

Preşedintele Barack Obama a anunţat joi că a autorizat lovituri militare la ţintă în Irak pentru a proteja personalul american la faţa locului, avertizând jihadiştii Statului Islamic că vor fi vizaţi dacă avansează spre Erbil, capitala regiunii autonome Kurdistan, informează AFP. 

08 aug. 2014, 04:43
A început războiul: Barack Obama autorizează BOMBARDAMENTE în Irak

Război în Irak. ‘Noi putem acţiona în mod responsabil şi prudent pentru a preveni un eventual act de genocid’, a declarat Obama, anunţând că a ordonat de asemenea paraşutarea de alimente pentru populaţia ameninţată de înaintarea jihadiştilor. 

Preşedintele american a reafirmat că nu va trimite trupe la sol, la doi ani şi jumătate după retragerea soldaţilor americani din ţară.

Un purtător de cuvânt al forţelor kurde peshmerga a declarat că a văzut deja avioane de luptă americane bombardând joi ţinte ale Statului Islamic în două zone din nordul Irakului. 

‘F-16 au intrat la început în spaţiul aerian al Irakului într-o misiune de recunoaştere şi au luat la ţintă Statul Islamic la Gwer în regiunea oraşului Sinjar’, a declarat purtătorul de cuvânt Holgar Hekmat pentru AFP.  La Washington, Pentagonul nu a confirmat informaţia